مدیر سرور

انتخاب مسیر درست، اولین و مهم‌­ترین قدم شما برای موفقیت در دنیای IT است. ما در پنج دقیقه با ارژنگ قصد داریم مسیرهای شغلی در حوزه IT و گواهینامه‌‎های لازم برای هریک را بررسی کنیم. این مقالات شامل مسئولیت‌­ها، عناوین شغلی و نحوه رسیدن به آن­‌ها است. در این مطلب به بررسی سمت شغلی "مدیر سرور" خواهیم پرداخت. اگر شما هم قصد ورود به حوزه شبکه را دارید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

مدیر سرور کیست؟

مدیر سرور، در واقع مسئول سرورهای یک سازمان است. این فرد، وظیفه­ پشتیبانی، عیب‌­یابی و نگهداری از سرورها و شبکه­‌های کامپیوتری در یک سازمان را برعهده دارد. سازمان‌­های متوسط و بزرگ، معمولا یک مدیر سرور اختصاصی دارند؛ در حالی که در شرکت‌های کوچک، بیشتر مواقع مدیر سرور و مدیر شبکه یک نقش را ایفا می‌­کنند. با وجود اینکه مدیران سرور معمولا ساعات کار منظمی در ادارات دارند، گاهی ممکن است خارج از این ساعات هم به حضور آن‌ها در سازمان نیاز پیدا کنیم. بنابراین این اشخاص باید همیشه در دسترس بوده و آمادگی لازم برای رسیدگی به مسائل را داشته باشند.

مدیر سرور چه مسئولیت­‌هایی را برعهده می­‌گیرد؟

حالا که دانستیم مدیر سرور کیست، بهتر است چند نمونه از وظایف شغلی یک مدیر سرور را معرفی کنیم.

• مدیریت سیستم­‌های ویندوز، لینوکس یا مک
  • ایجاد حساب کاربری جدید، بازیابی رمز عبور، ایمن نگه داشتن داده­‌ها
  • توسعه و نگهداری از رویه‌­های عملیاتی شبکه
  • عیب­‌یابی و تعمیر سخت‌­افزاری شبکه
  • انجام تست‌­های امنیتی منظم و نظارت بر امنیت شبکه
  • به روز نگه داشت فایروال‌­ها

مدیران سرور، به دانش کافی از انواع برنامه­‌های کاربردی تجاری مبتنی بر سرور نیاز دارند. از طرفی باید توانایی نصب، مدیریت و عیب‌یابی سرورها در مراکز داده و محیط‌­های داخلی را نیز داشته باشند. افراد در این حوزه باید با فناوری­‌های جدید آشنا بوده و در صورت نیاز، بتوانند روی بهبود سیستم کار کنند.

چگونه مدیر سرور شویم؟

اکثر سازمان‌­هایی که مدیر سرور استخدام می‌­کنند به دنبال فردی با دانش قوی در حداقل یکی از سیستم‌عامل­‌های سرور مانند ویندوز، مک یا لینوکس هستند. بهتر است بدانید که بسیاری از مدیران سرور قبلا به عنوان تکنسین IT مشغول به کار بوده‌­اند.

مدارک مربوط به سرور مثل  CompTIA Server+و MCSA مایکروسافت و گواهینامه‌های معتبر مربوط به لینوکس مانند CompTIA Linux+ و LPIC می‌توانند مهر تاییدی بر مهارت‌های تخصصی شما برای تبدیل شدن به یک مدیر سرور باشند.

یک مدیر سرور چه مهارت­‌هایی باید داشته باشد؟

با شناخت زیر و بم این سمت شغلی پرطرفدار بهتر است چند نمونه از مهارت‌هایی که قبل از ورود به این حوزه باید در خود تقویت کنید را نیز بررسی کنیم.

• کسب دانش عمیق درباره­ سیستم‌عامل
  • آشنایی با سخت‌­افزار
  • دانش کدنویسی شبکه، اتوماسیون و اسکریپت
  • مهارت‌­های ارتباطی
  • آشنایی با فضای ابری
  • آشنایی با ابزارهای مانیتورینگ
سیستم ادمین

آیا مدیریت سیستم مسیر شغلی مناسبی است؟

اطمینان از اینکه سیستم‌های کامپیوتری به طور کارآمد و ایمن عمل می­‌کنند، امری ضروری است. در نتیجه هر سازمانی که با سرور کار می‌کند به یک مدیر سرور نیاز دارد. بدیهی است که تقاضا برای یک حرفه، تاثیر بسزایی در اهمیت آن و در نتیجه بالا رفتن درآمد دارد.

"سیستم ادمین" یا مدیر سیستم یک موقعیت شغلی پرتقاضا در بخش فناوری محسوب می‌شود. شما به عنوان یک مدیر سرور، دائما باید به عیب­‌یابی مشکلات مختلف بپردازید؛ بنابراین بهتر است با مهارت­‌ها و فناوری‌­های جدید آشنا شوید. از طرف دیگر مدیر سرور همواره با بخش‌­های مختلف سازمان در ارتباط خواهدبود؛ بنابراین باید آمادگی کار با تیم‌ها و سرورهای مختلف یک سازمان را نیز داشته باشید.

اگر قصد تبدیل شدن به یک مدیر سرور حرفه‌ای را دارید، پیشنهاد می­‌کنیم با مراجعه به وبسایت ارژنگ و مشاهده مسیرهای پیشنهادی ما، اولین قدم را برای شروع این راه پرچالش و جذاب بردارید.

Instagram : @arjanginstitute