اکثریت قریب به اتفاق کسب و کارهای مدرن، به منظور مقیاس پذیری کارآمدتر و کاهش هزینه های سخت افزاری از پلتفرم های مجازی سازی بهره می برند. امروزه محصول مجازی سازی VMware vSphere شرکت VMware مسلماً به عنوان پیشرفته ترین و برجسته ترین بستر مجازی سازی دیتاسنترها، در بازار بسیار رقابتی صنعت IT مطرح می باشد.

اما اگر شما هیچ آشنایی قبلی با مجازی سازی و محصولات شرکت VMware ندارید، شاید اولین سوالی که به ذهنتان خطور می کند در مورد ماهیتvSphere باشد. محصول vSphere  از چنان اهمیتی برای متخصصان IT برخوردار است که تطبیق پذیری مناسب و بهینه سازی آن با محیط های مجازی، سبب افزایش کارایی پردازشی و ذخیره سازی شرکت ها می گردد.

در این مقاله، بصورت دقیق در مورد کاهش هزینه های مجازی سازی و ویژگی های vSphere به منظور سهولت بیشتر اجرای این پلتفرم و منابع مورد نیاز برای کسب مهارت کامل این حوزه برای علاقه مندان مجازی سازی  می پردازیم.

آشنایی با مجازی سازی

واقعیت این است که به دلیل محدودیت سرورهای x86 ، این تجهیزات توانایی محدودی در حفظ اطلاعات دارند و با توجه به افزایش پیوسته سرعت دسترسی به داده ها، سازمان های فعال در حوزه IT  نیاز به تجهیزات سروری متعددی خواهند داشت که تنها با بکارگیری بخشی از ظرفیت آنها ، انتقال حجم وسیعی از داده ها در سریعترین زمان امکان پذیر گردد. متأسفانه این افزایش کارایی و عملکرد مسلماً افزایش هزینه را به دنبال خواهد داشت که کسب و کارها را در مواجهه با چالش های دشواری قرار می دهد.

در اینجاست که  مجازی سازی راهگشا می گردد. شرکت ها و بخش های IT با بکارگیری نرم افزارهای مبتنی بر کلود که سیستم های مجازی را بر روی سرورهای فیزیکی پیاده سازی می نمایند، توانایی اجرای چندین ماشین مجازی را تنها بر روی یک سرور فیزیکی  (با هزینه کمتر و کارآمدتر از خرید چندین سرور در یک محیط) خواهند داشت.

 

سه نوع مجازی سازی که هر مدیر IT باید با آن آشنا باشد شامل موارد ذیل می گردد:

1- مجازی سازی سرور (Server Virtualization)

مجازی سازی سرور امکان پیاده سازی و اجرای  بیش از یک سرویس را بر روی یک سرور به جای چندین سرور فراهم می نماید. سرورهای مجازی با کاهش هزینه های عملیاتی،  استقرار سریعتر ورک لود ها، کارایی و بازده بالاتری را با بهبود همه جانبه و حذف پیچیدگی  ها و اشغال فضا و منابع غیر ضروری توسط سرورها(sprawl) را برای شرکت ها به ارمغان می آورند.

2- مجازی سازی شبکه (Network Virtualization)

مجازی سازی شبکه ها به بازآفرینی کامل یک شبکه فیزیکی بصورت نرم افزاری گفته می شود. با استفاده از این تکنولوژی،  برنامه های کاربردی به صورت مستقل از سخت افزار  (سخت افزار قابلیت خرابی دارد)  فعالیت می نمایند. لذا، مجازی سازی شبکه های سازمانی، افزایش قابل توجه عملکرد کلاینت ها در ارتباطات راه دور  از مکانهای مختلف و به اشتراک گذاری سریعتر داده ها را به همراه خواهند داشت.

3- مجازی سازی دسکتاپ (Desktop Virtualization)

با استفاده از تکنولوژی مجازی سازی دسکتاپ، کارمندان شرکت  امکان دسترسی به اطلاعات رایانه های کاری خود را با استفاده از هر کلاینتی بدون وابستگی به مجموعه سخت افزاری خود خواهند داشت. با مجازی سازی دسکتاپ ها ، دپارتمان ها و سازمانهای IT  توانایی پاسخگویی سریعتر به نیازها و فرصتهای کاری شرکت با ارائه امکان دسترسی به اطلاعات مورد نیاز کارمندان در دفاتر شعب ، کارمندان و اعضای تیم برون سپاری حتی بدون رایانه همراه در هر زمان و مکانی را داشته باشند.

در حال حاضر نقش کلیدی vSphere در مجازی سازی سرور بر هیچ کسی پوشیده نمی باشد.

vSphere چیست؟

VMware vSphere نام محصول مجازی سازی سرور شرکت VMware است که سابقاً با نام  VMware Infrastructure  شناخته می شده  و شامل یک  Hypervisor Type 1،  vCenter Server  و چند سرویس مهم به منظور اطمینان از عملکرد سرورهای مجازی می باشد.

لازمه شناخت vSphere ،  درک هر یک از ویژگی های vSphere و آگاهی از تعامل هر یک از این ویژگی ها با یکدیگر است.

VMware ESXi: همانطور که ذکر شد ، ESXi یک Type 1 hypervisor است که  وظیفه اصلی آن، تخصصیص  پردازنده ها، استوریج ها، حافظه و سایر منابع به ماشین های مجازی می باشد. ESXi همچنین دارای فایل سیستم مجازی اختصاصی خود برای ماشین های مجازی با نام VMFS می باشد که یک فایل سیستم کلاستر با کارایی بالا را برای ماشین های مجازی را در اختیار کاربران قرار می دهد.

vCenter Server: وی سنترکه سابقاً با نام VirtualCenter شناخته می شد یک ابزار مدیریتی است که به عنوان مرکز کنترل سرویس های مرکز داده عمل می کند. همچنین سرویس وی سنتر با ارائه API (رابط برنامه نویسی برنامه کاربردی ) برای vSphere قادر به مدیریت ESXi ها می باشد. نسخه  vSphere 6.5  در دو نسخه ویندوزی (قابلیت نصب بر روی ویندوز سرور) و لینوکسی  virtual appliance (vCSA) موجود می باشد. با وجود قابلیت Host Profile در وی سنتر  امکان تعریف یوزرها با رول های مشخص با سطح دسترسی های متفاوت به  ESXi ها میسر می باشد.

vmware_vSphere

VMware vSphere Client: یک رابط مبتنی بر HTML5 است که به کاربران امکان دسترسی از راه دور به سرویس های vCenter را می دهد.

vSphere_client

VMware vSphere Distributed Switch: یک سوئیچ توزیع شده برای مدیریت بهینه شبکه که امکان اتصال چندین میزبان به یک سوئیچ مجازی را برقرار می کند.

 vSphere Distributed Switch

VMware Virtual SMP: با داشتن SMP های مجازی(symmetric-multi-processing) ، هر ماشین مجازی امکان استفاده بیش از یک پردازنده فیزیکی را بطور همزمان خواهند داشت.

virtual_smp

Storage vMotion: با استفاده از این دو ماژول، امکان انتقال ماشین های مجازی در حالت روشن وجو دارد  اما در Storage vMotion ، تنها انتقال دیسک های مجازی یا فایل های پیکربندی ماشین های مجازی در حالت روشن امکان پذیر است.

Storage vMotion

vSphere High Availability: این قابلیت در صورت خرابی سروری که ماشین های مجازی بر روی آن قرار دارند با راه اندازی مجدد ماشین های مربوطه بر روی سرورهای در دسترس، قابلیت دسترس پذیری بالایی را برای سرویس های حیاتی سازمان ها فراهم می کند.

vSphere High Availability

VMware vSphere Software Development Kits: کیت های توسعه نرم افزار ی با ارائه اینترفیس های لازم،  امکان دسترسی به قسمت های خاصی از ساختار vSphere را به منظور توسعه نرم افزاری در اختیار برنامه نویسان  قرار می دهد.

 

VMware Distributed Resource Scheduler (DRS) و Storage DRS: این دو ابزار به منظور ایجاد بالانسینگ در ساختار vSphere  استفاده می شوند. DRS وظیفه متعادل کردن ظرفیت محاسبات پردازشی ماشین های مجازی و Storage DRS وظیفه بالانس ظرفیت ذخیره سازی استوریج ها و I/O دیتا استورها را بر عهده دارد.

Storage DRS

Fault Tolerance (تحمل خطا): قابلیت تحمل خطا یا FT با کپی کردن نسخه هایی از ورک لودهای کاری بر روی سرورهای مختلف و ارسال heartbeat ، تداوم سرویس دهی و دسترسی به برنامه ها را حتی در صورت مشکلات سخت افزاری تامین کرده و downtime سرویس ها بخصوص سرویس های حیاتی را به حداقل ممکن می رساند.

اکنون که شما با اجزای اصلی ساختار vSphere آشنا شدید ، مرحله بعدی یادگیری نحوه کار با سیستم های مجازی سازی می باشد که خوشبختانه در این زمینه ، گزینه های زیادی را به روی علاقه مندان قرار دارد.

Fault Tolerance

برای یادگیری vSphere از کجا آغاز کنیم؟

آموزش VMware vSphere برای هر فردی با هر رشته تحصیلی یا دانش پایه IT که نیاز به کسب دانش در حوزه مجازی سازی دارد، در دسترس می باشد. هم اکنون که درک و شناخت مقدماتی از ویژگی های مورد نیاز برای یادگیری مجازی سازی کسب کرده اید، فرصت را برای  یادگیری مشتاقانه آخرین نسخه vSphere 6.7 که در آوریل 2018 منتشر شد را از دست ندهید.

برای کسب اطلاعات در مورد آخرین برنامه ها، شامل جزئیات و بخش های مختلف پلتفرم vSphere ، نحوه نصب و راهکارهای عیب یابی محصولات مجازی سازی شرکت VMware، لیست جدیدترین دوره های مجازی سازی VMware ما را بررسی نمایید:

 

نظرات

ژنیک (تایید نشده) در تاریخ 4 شهریور 1398 نوشته:

توضیحات کاربردی و جالبی در باره مبحث مجازی سازی ارائه کردید.

شما نیز نظر خود را بنویسید:

متن ساده

  • تگ‌های HTML مجاز نیستند.
  • خطوط و پاراگراف‌ها بطور خودکار اعمال می‌شوند.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.