برای شمایی که علاقه مندید در حوزه شبکه مشغول به فعالیت شوید و رویای تبدیل شدن به یک مهندس شبکه را در سر دارید، آموزش نتورک پلاس (Network+) اصلی ترین و مهم ترین نقطه شروع آموزش شبکه به شمار می رود.
برای تبدیل شدن به یک مهندس شبکه حرفه ای مسیرهای های گوناگونی پیش روی شماست و به یقین می توان گفت تقریبا همه راه ها از آموزش های مقدماتی شبکه شرکت CompTIA شروع می شود. اما چرا؟ اصلی ترین دلیل این موضوع را می توان مناسب بودن سطح اطلاعات ارائه شده در این دوره ها برای شروع به کار در حوزه شبکه و دیگری وابسته نبودن آموزش های این شرکت به یک برند خاص (vendor-neutral) عنوان نمود. دوره نتورک پلاس، یکی از مجموعه آموزش های مقدماتی و در عین حال جامع این شرکت است که دارای مدرک بین المللی نیز می باشد، با آموزش Network+ و فراگیری آن شما با مقدمات لازم و در عین حال حیاتی شبکه آشنا می شوید و علاقه مندی خود به این حوزه و مفاهیم مرتبط با آن را می سنجید. اگر علاقه مند به کسب اطلاع بیشتر در رابطه با دوره نتورک پلاس هستید به شما پیشنهاد میکنیم تا ابتدا مقاله "نتورک پلاس چیست؟" ما را مطالعه نمائید.
جدا از بحث آموزش های حضوری دوره نتورک پلاس، اگر نگاهی به شیوه های آموزش نتورک پلاس در سایت های مختلف داشته باشید با طیف وسیعی از آموزش های مجازی یا آنلاین نتورک پلاس مواجه می شود که از آموزش نتورک پلاس رایگان تا جزوه نتورک پلاس، فیلم آموزش نتورک پلاس و ... را شامل می شود که هر یک بخشی از اطلاعات مورد نیاز شما را پوشش می دهند.
ما در این پست قصد داریم تا علاوه بر کتاب از پیش تالیف شده ارژنگ با عنوان "آموزش network+ به زبان فارسی" یک کتابچه جدید و در عین حال بسیار ارزشمند را نیز به شما معرفی کنیم. این کتابچه که "صد در صد Network+" نام دارد به تازگی توسط این موسسه و توسط مولف کتاب فارسی نتورک پلاس ارژنگ و کارشناس شبکه این مجموعه جناب آقای مهندس سروش ابراهیمی تالیف شده است.
این کتابچه رایگان نتورک پلاس می کوشد تا با مطرح کردن 100 پرسش و پاسخ اصلی مربوط به آموزش نتورک پلاس فرصتی را برای همگان فراهم کند تا بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن با مقدمات مربوط به این دوره آموزشی آشنا و از میزان علاقه مندی خود به یکی از جذاب ترین حوزه های کاری IT یعنی شبکه آگاه شوند. شما می توانید با مراجعه به لینک زیر این PDF رایگان آموزش نتورک پلاس را دانلود نمائید.
توجه!!!
در وارد کردن آدرس ایمیل خود دقت فرمائید، فایل به ایمیل شما ارسال می گردد.
در ادامه توجه شما را به گوشه هایی از این 100 پرسش و پاسخ ها جلب می نمائیم:
سوال شماره 1 : شبکه چیست ؟ (15 ثانیه)
به اتصال حداقل دو دستگاه (Device) به یکدیگر به منظور اشتراک گذاشتن اطلاعات را شبکه میگویند.
سوال شماره 2 : منظور از منابع چیست ؟ (20 ثانیه)
منظور از منابع در كامپيوترها امكانات آنها مثل پردازنده مركزي ( CPU ) ، هارد ديسك ، پرينتر كه جزء منابع سخت افزاري هستند و بانكهاي اطلاعاتي ، فايلهاي صوتي و تصويري به عنوان منابع نرم افزاري مي باشد.
سوال شماره 3 : شبکه شامل چه اجزایی میشود ؟ (1.5 دقیقه )
برای اینکه در یک شبکه منابع به اشتراک گذاشته شود نیاز به یک سری تجهیزات و امکانات میباشد که این تجهیزات به طور کلی به 4 دسته تقسیم میشود
- Server : به کامپیوتری گفته میشود که منابع بر روی آن قرار دارند و این قابلیت را دارد تا آن منابع را در اختیار دیگر کامپیوترها نیز قرار دهد (سرویس دهنده)
- Client : به کامپیوتری گفته میشود که جهت استفاده از منابع به اشتراک گذاشته شده در شبکه بکار میرود و به آن Workstation نیز میگویند (سرویس گیرنده)
- Service : وظیفهی خدمت رسانی در شبکه به عهده سرویسها میباشد به عبارت دیگر برای برقراری یک ارتباط در شبکه ، میبایستی یک نرم افزار از نوع Client Side بر روی کلاینت و یک نرم افزار از نوع Server Side بر روی سرور وجود داشته باشد که به آنها Service میگویند به عبارتی از طریق این نرم افزارها یک ارتباط شبکهای برقرار میگردد
- Media : برای عبور اطلاعات از بستر شبکه نیاز به یک عامل انتقال دهنده میباشد که به آن رسانه یا Media گفته میشود به عنوان مثال کابلهای شبکه مدیا میباشد
سوال شماره 4 : شبکه PSTN چیست ؟ ( 3 دقیقه )
شبکه تلفنی مخابرات PSTN (Public Switched Telephone Network) شبکهای است که هر روز اکثر افراد از آن استفاده میکنند شبکهی مخابرات به کاربران سرویس تلفن یا همان سرویس خطوط تلفن آنالوگ را ارائه میدهد
مخابرات برای خود یک شبکه خاص با یک ساختار خاص دارد که یک سری دستگاه به یکدیگر متصل شدهاند تا این امکان برای کاربران به وجود بیاید که بتوانند با یکدیگر تماس تلفنی برقرار کنند تلفن آنالوگ کاری که انجام میدهد این است که سیگنال انالوگ را به جریان الکتریسیته تبدیل میکند یعنی صدای کاربر (سیگنال انالوگ) را به جریان الکتریسیته تبدیل میکند و برای دستگاههای سوئیچ (switch) مخابرات ارسال میکند از طرفی در مخابرات یک سری سوئیچ قرار گرفته است که سوئیچهای تلفنی میباشند بدین منظور که کاربر وقتی شماره تلفنی را شماره گیری میکند بر روی این سوئیچها فرستاده میشود و کاربران به این سوئیچها وصل میشوند و عملیات مسیر یابی صورت میگیرد. کاربران از طریق دو سیم به این سوئیچها وصل میشوندکه یک سیم Tip نام دارد و دیگری Ring میباشد. زمانی که گوشی کاربران به صورت بیکار (Idle) میباشد یعنی زمانی است که از گوشی تلفن استفاده نمیشود و جریانی وجود ندارد به آن وضعیت on-Hook (Idle phone) میگویند اما زمانی که کاربر گوشی را بر میدارد (pickup) به این وضعیت Off-Hook گفته میشود زمانی که گوشی برداشته میشود کاربر صدای بوق میشنود که مطمعن میشود اتصال آن برقرار شده است به این سیگنال که از طرف مخابرات دریافت میشود Dial Tone گفته میشود یعنی صدایی (tone) که به شما اجازهی شماره گیری میدهد بدین صورت وقتی کاربر شماره گیری میکند شمارهی گرفته شده به سمت سوئیچهای مخابرات میروند و مسیر تا مقصد شماره گیری شده پیدا میشود.
برای برقراری تماس ابتدایک Ring به سمت مقصد فرستاده میشود و شروع به زنگ زدن میکند تا کاربر بتواند بفهمد که تلفن مقصد به صدا در آمده است یا خیر سوئیچ مقصد یک عکس العمل به نام Ring back به سمت تلفن مبدا فرستاده میشود و بدین صورت کاربر متوجه زنگ خوردن تلفن مقصد میشود در این حالت یک ارتباط بین کاربر و مقصد برقرار میشود و زمانی که کاربر دیگر تلفنی که زنگ میخورد را پاسخ دهد دو کاربر میتوانند با یکدیگر به صحبت کردن بپردازند صدای انسان که به صورت انالوگ میباشد یک سری مشخصات دارد که این مشخصات فرکانسی در بازهی 0 تا 400KHZ میباشد.
سوال شماره 5 : شبکه DSL چیست ؟ ( 40 ثانیه)
سرویس دیجیتال DSL ( Digital Subscriber Line) یکی دیگر از شبکههایی است که امروزه از آن بسیار استفاده میشود. از طریق این سرویس کاربران با استفاده از خط تلفن میتوانند از اینترنت استفاده کنند
بدین معنی میباشد که با این سرویس ، اتصال کاربران از طریق مرکز هایی که این سرویس را میدهند (شاتل ، مخارات ، ...) با شبکه اینترنت برقرار میشود.
سوال شماره 6 : شبکه Mobile چیست ؟ ( 2 دقیقه )
شبکههای تلفن همراه Mobile : امروزه اکثر افراد بیشتر از هر شبکهای از این شبکه استفاده میکنند از شبکههای موبایل برای استفاده از اینترنت ، سرویس پیام کوتاه (Short Message Service (SMS)) و ... استفاده میشود و شبکهای است که اکثر افراد از آن استفاده کرده و کاملا با آن آشنا هستند در ساختار شبکه موبایل از یک دکل به نام BTS (Base Transceiver Station) استفاده میشود.
دکلهای موبایل 2 نوع میباشند:
- منوپل (گرد)
- سه پایه (که به صورت نبشی هستند) .
این دکلها دارای دو گوشهی سفید رنگ به نام Sector میباشند که در محدوده فرکانسی 900 -1800 MHz قرار دارند و بر اساس این محدوده فرکانسی این دکلها را داخل شهر یا خارج شهر قرار میدهند که MHz 900 برای فواصل نزدیک و داخل شهر استفاده میشود و1800 MHz در بین جادهها استفاده میشود. در کنار دکلهای مخابراتی یک کانکسی وجود دارد که تجهیزات BTS (Base Transceiver Station) در آن قرار گرفته است.
سوال شماره 7 : شبکههای Wireless چیست ؟ ( 3 دقیقه )
شبکههای بیسیم این نوع شبکهها ارتباط را از طریق امواج رادیویی برقرار میکنند و باعث برقراری ارتباط میان دستگاههای مختلف مثل تلفنهای همراه ، تبلت ، لپ تاپ و .... میشوند یا میتواند ارتباط بین دو سازمان در دو مکان مختلف را از طریق امواج رادیویی و بیسیم بر قرار کند این شبکه درمحدوده فرکانسی GHz 2.4-5 میباشد این نوع شبکه به 3 دسته کلی تقسیم میشود که عبارتند از :
- شبکه Wireless ثابت : از امواج رادیویى استفاده مىکند و خط دید مستقیم براى برقرارى ارتباط لازم دارد بدین معنی که موانع ، باعث قطع شدن ارتباط میشود و از طرفی باید دانست تمام شبکههای رادیویی حساس به شرایط محیطی میباشد ، برف ، باران ، مه ، گرد و غبار بر روی سیگنالهای رادیویی تاثیر میگذارد و باعث قطع شدن ارتباط میشود بر خلاف تلفنهاى همراه و یا دیگر دستگاهها Wireless، این شبکه از آنتنهاى ثابت استفاده مىکند و به طور کلى مىتواند جانشین مناسبى براى شبکههاى کابلى باشد و مىتواند براى ارتباطات پرسرعت اینترنت و یا تلویزیون مورد استفاده قرار گیرد و مىتواند اطلاعات بیشترى را انتقال دهد و در نتیجه هزینهها را نیز کاهش دهد
- شبکه Wireless قابل حمل : دستگاهى است که معمولا خارج از خانه، دفتر کار و یا در وسایل نقلیه مورد استفاده قرار مىگیرد. نمونههاى آن عبارتند از: تلفنهاى همراه، نوت بوکها، دستگاههاى پیغامگیر این شبکه از ماکروویو و امواج رادیویى جهت انتقال اطلاعات استفاده مىکند.
- سیستم Wireless مادون قرمز : این شبکه از امواج مادون قرمز جهت انتقال سیگنالهایى محدود بهره مىبرد. این سیستم معمولا در دستگاههاى کنترل از راه دور، تشخیص دهندههاى حرکت، و دستگاههاى بىسیم کامپیوترهاى شخصى استفاده مىشود. این سیستمها امکان اتصال کامپیوترها به هم را نیز مىدهد و به راحتى مىتوان توسط این نوع از شبکههای Wireless ،شبکههاى داخلى را راهاندازى کرد
سوال شماره 8 : SSID در شبکه های Wireless چیست ؟ ( 20 ثانیه)
Service Set Identifier در واقع شناسه و نام Access Point است که وجه اشتراک بین AP و تمام کلاینتهایی است که قصد اتصال به آن AP را دارند این نام به صورت پیش فرض اسم شرکت سازنده می باشد که باید برای امنیت بیشتر نام آن را تعویض نمود.
سوال شماره 9 : Channel در شبکه های Wireless چیست ؟ ( 30 ثانیه )
معمولا بین یک تا چهارده کانال در هر Access Point وجود دارد این چهارده کانال حد فاصل بین بیشتر فرکانس تا کمترینفرکانس است اگر دو Access Point در یک کانال فعالیت کنند، افت سرعت در آنها بوجود خواهد آمد معمولا پیشنهاد می شود برای کارایی بهتر Access Point در کانالی قرار گیرد که Access Point دیگری وجود نداشته باشد برای این منظور از نرم افزار WiFi Analyzer استفاده میگردد.
سوال شماره 10 :BSSID در شبکه های Wireless چیست ؟ ( 10 ثانیه )
Basic service set identification یا همان آدرس فیزیکی Access Point می باشد.
سوال شماره 11 : انواع آنتن در شبکه های Wireless چند نوع میباشد ؟ (4 دقیقه )
آنتن ها را می توان به دو دسته کلی درون ساختمان Indoor و بیرون ساختمان Outdoor تقسیم بندی کرد
آنتن های بیرونی عموماً دارای جنس, پوشش و اتصالاتی هستند که بتوانند در شرایط دشوار فضای آزاد مثل باد, طوفان, برف,باران و سرما و گرمای شدید دوام بیاورند. در حالی که آنتن های درون ساختمان با ظاهر و پوشش ظریف و حتی الامکان زیباساخته می شوند تا باعث زشت شدن محیط داخلی ساختمان و دکوراسیون آن نشوند آنتن های درونی را نمی توان در بیرون ساختمان نصب کرد. به طور کلی سه نوع آنتن وجود دارد :
- آنتن همه طرفه Omni Directional: به آنتن های میله ای شکلی که تشعشات آنها در تمام جهت ها منتشر می شود( 360 درجه) ، آنتن های Omni-Directional یا همه طرفه می گویند، آنتن های دو قطبی یا Dipole یک نوع آنتن همه طرفه هستند آنتن های همه طرفه به جهت پوشش وسیعی که نسبت به آنتن های جهت دار و کتملا جهت دار ایجاد می کنند، برای ساخت Access Point ها به کار می روند، بهتر است برای عملکرد بهتر Access Point ها را در مرکز خانه یا محل کار نصب کرد تا پوشش بهتری داشته باشند
- آنتن نيمه جهت دار Semi Directional: که به صورت خارجی میباشد و معمولا بالای ساختمانها استفاده میشود برای اتصال یک ساختان به یک ساختمان دیگر و برای اینکه دید مستقیم به یکدیگر داشته باشند از دکلهای وایرلس استفاده میشود و معمولا ارتفاع این دکلها زیاد است برای اینکه نباید مانعی بین آنها باشد زیرا باعث قطع شدن اتصال میشود آنتن های نيمه جهت دار برای ارتباطات Point to Point در مسافت های کوتاه و متوسط تا فاصله کمتر از 3.3 کیلومتر به کار می روند در ارتباطات Point to Multi-Point که آنتن های آنتن همه طرفه در مرکزیت قرار دارند، این آنتن ها در اطراف آنتن مرکزی قرار گرفته و یک توپولوژی ستاره ای تشکیل می دهند معمولا از آنتن های آنتن همه طرفه برای AP ها استفاده می شود اما در شرایطی که قرار است یک راهروی طویل تحت پوشش قرار گیرد، می توان یک AP با آنتن نيمه جهت دار را جایگزین چند AP با آنتن آنتن همه طرفه کرد که این موجب صرفه جویی اقتصادی است
- کاملا جهت دار Highly Directional: از این آنتن ها برای مسافت ها طولانی (بیش از 42 کیلومتر) استفاده می شود برای اینکه دو محل را به هم متصل کرد باید ،دو محلی که نسبت به هم دید مستقیم داشته باشند.
سوال شماره 12 : استاندارد IEEE چیست؟ (1 دقیقه)
IEEE استانداردها و پروتکلهایی برای ارتباطات در صنایع مانند مخابرات، فناوری اطلاعات و نهایتا انواع استانداردهای وای فای را تنظیم میکند. هر استاندارد IEEE با نامی منحصربهفرد شناخته میشود. پیشوند 802 نشاندهنده تمامی پروتکلها و اصلاحیههای مربوط به شبکههای یک محدوده است. برای مثال استانداردهای شبکه محلی Ethernet یا همان LAN با 802.11 نامگذاری شده و استانداردهای شبکههای خصوصی بلوتوث PAN نیز با 802.15 شناخته میشود. به این ترتیب وایفای یا همان Wireless LAN نیز با عدد 802.11 شناخته میشود.در سال 1997 سازمان IEEE استاندارد پایه برای شبکه محلی بیسیم WLAN را با نام 802.11 پایهگذاری کرد. در سالهای بعد شاخههای زیادی به این استاندارد اضافه شدهاند.
سوال شماره 13 : شبکه VSAT(Very Small Aperture Terminal) چیست ؟ (40 ثانیه)
شبکه های ماهوارهای استفاده بسیاری در سازمانها دارد برای مثال در بانک ، شرکتهای بزرگ ، در صنعت استفاده میشود از این شبکه برای جاهایی که امکان سرویس مخابراتی وجود ندارد استفاده میشود این ساختار مناسب مکانهایی مثل سکوهای حفاری دکلهای نفتی ، بانکهایی در روستا یا شهرستانهایی هستند که امکان استفاده از سرویس مخابراتی وجود ندارد.
سوال شماره 14 : شبکهها از لحاظ موقعیت جغرافیای چند نوع میباشند ؟ (15 ثانیه)
- LAN (Local Area Network)
- WAN (Wide Area Network)
- WLAN (Wireless Local Area Network)
- PAN (Personal Area Networ)
سوال شماره 15 : شبکه LAN چیست ؟ (30 ثانیه)
شبکهی LAN (Local Area Network) به تمام تجهیزاتی که داخل یک مختصات جغرافیایی کوچک مانند یک خانه ، یک دفتر کار ، یا گروهی از ساختمانها قرار میگیرد گفته میشود شامل کامپیوترها روتر ها ، سوئیچ ها و فایروال هایی هستند که داخل مختصات جغرافیایی مشخصی قرار میگیرند شبکههای محلی برای اتصال رایانهها در دفاتر شرکتها و .. به کار میرود.
سوال شماره 16 : شبکه WAN چیست ؟ (30 ثانیه)
شبکه WAN یک شبکه ارتباطی است که یک حوزه جغرافیایی وسیعی مثل شهرستان ، استان یا کشور را تحت پوشش قرار میدهد شبکه های WAN از لحاظ ساختاری در سازمانها بسیار مورد استفاده قرار میگیرد از این شبکه برای برقراری ارتباط میان چندین LAN در نقاط ( مختصات ) متفاوت استفاده میشود.
سوال شماره 17 : شبکه WLAN چیست ؟ (1.5 دقیقه)
شبکههای محلی بیسیم(Wireless Local Area Network) یکی دیگر از شبکههایی است که در شبکههای محلی استفاده میشود بیسیم اصطلاحی است که برای توصیف ارتباط با استفاده از امواج الکترومغناطیس به جای استفاده از هرگونه سیم ، برای انتقال سیگنال در طول مسیر به کار میرود اولین تجهیزات ارتباط بی سیم در قرن بیستم مورد استفاده قرار گرفت که تحت عنوان رادیو تلگراف (با استفاده از سیستم کد گزاری مورس) از آن یاد می شود. بعدها، انواع روش های ماژوله کردن برای انتقال سایر موارد از قبیل صدا، تصویر، فکس، انتقال دیتا و ... نیز توسعه پیدا کرد و در عصر حاضر، بدون شک نقش چشمگیر و خاصی در ارتباطات و فناوری اطلاعات دارد. در این حوزه با انواع فناوری هایی چون شبکه های سلولی، ارتباطات ریز موجی (Microwave)، ارتباطات ماهوراه ای، سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) و شبکه های وایرلس محلی (WLAN) و ... مواجه می باشیم
سوال شماره 18 : شبکه PAN چیست ؟ (20 ثانیه)
شبکه Personal Area Network جزئی از شبکه های کامپیوتری است که برای ارتباطات بین دستگاه های مختلف کامپیوتری (شامل تلفن و دستیار دیجیتالی شخصی) که مختص به افراد میباشد استفاده میشود مثل شبکه هایی که امروزه افراد زیادی از آن استفاده میکنند
سوال شماره 19 :ارسال اطلاعات به صورت کلی به چند دسته تقسیم میشود ؟ (35 ثانیه)
- Unicast : فقط یک دستگاه و فرد مورد نظر بتواند اطلاعات را دریافت کند
- Multicast : فقط یک گروه خاصی از دستگاهها و افراد اطلاعات را دریافت کنند
- Broadcast : تمامی دستگاهها و افراد اطلاعات ارسال شده را بتوانند دریافت کنند
مقایسه بین نحوهی ارسال اطلاعات در شبکه
سوال شماره 20 : دستگاه Hub چیست ؟ (1.5 دقیقه )
از این تجهیز در شبکههای امروزی استفاده نمیشود و در شبکههای قدیمی استفاده میشد این دستگاه نقطه ضعفهایی دارد که وقتی افراد با آن آشنا میشوند دیگر در شبکهها از آن استفاده نمیکنند این دستگاه به صورت Broadcast کار میکند بدین معنی که هر اطلاعاتی که از طرف کاربرها به سمت هاب Hub ارسال میشود این اطلاعات را به طرف تمامی درگاههای خودش (Port) ارسال میکند و این موضوع یک ضعف امنیتی محسوب میشود و از طرفی وقتی Broadcast میشود کارایی شبکه پایین میآید زیرا ترافیک اضافی در شبکه در جریان میباشد پس در نتیجه تمامی کامپیوترهایی که به هاب متصل هستند در یک شبکه یا گروه یا Domain قرار میگیرند و هر ترافیکی که ارسال شود به تمامی کامپیوترها فرستاده میشود.
سوال شماره 21 :MAC Address چیست ؟ (1 دقیقه )
یک آدرس 48 بیتی میباشد که معمولا این آدرس بر روی کارتهای شبکه وجود دارد و هر کارت شبکهای یک آدرس منحصر به فرد دارد و دو تا دستگاه با MAC (Media Access Control Address) یکسان وجود ندارد از طرفی 24 بیت اول آن مشخص کننده سازنده یا Vendor آن کارت شبکه میباشد و 24 بیت بعدی آدرس مربوط به آن کارت شبکه میباشد که به آن Interface ID نیز گفته میشود و معمولا به صورت هگزا دسیمال نشان داده میشود و هگزا دسیمال اعدادی بین A تا F و 0 تا 9 میباشد.
اجزای تشکیل دهندهی MAC Address
سوال شماره 22 : دستگاه سوئیچ Switch چیست ؟ (1 دقیقه )
از این تجهیز در شبکههای به خصوص شبکههای LAN بسیار استفاده میشود این دستگاه از لحاظ قابلیت و کاربردی بودن خیلی قوی تر از Bridge میباشد. سوئیج تعداد درگاههای (Port) زیادی دارد از مزیتهای سوئیچ میتوان گفت که هر پورت آن داخل یک Collision Domain قرار میگیرد و از آنجایی که داخل هر پورت یک کاربر و کامپیوتر متصل است واضح است که هیچ وقت Collision یا تصادم رخ نمیدهد از طرفی کل سوئیچ داخل یک Broadcast Domain قرار میگیرد.
نمای خارجی سوئیچ 2960 سیسکو
سوال شماره 23 : تلفن تحت شبکه IP PHONE چیست ؟ (1 دقیقه )
این دستگاه یکدیگر از تجهیزاتی میباشد که در اکثر شرکتها از آن استفاده میشود بدین صورت که با استفاده از درگاههای شبکه و به وسیلهی کابل شبکه میتواند به درگاههای سوئیچ وصل شود و با استفاده کردن از این تجهیز دیگر نیاز به سیمهای آنالوگ در ساختار سازمان نمیباشد اگر سوئیچ شبکه از نوع POE باشد دیگر نیازی به آداپتور نیز نمیباشد و از طریق کابل شبکه این تجهیزات میتواند روشن شوند.
فقط تلفنهایی که به سوئیچ PoE مستقیم متصل میباشند روشن میشوند
سوال شماره 24 : روتر یا مسیر یاب (Router) چیست ؟ (30 ثانیه )
روتر یکی دیگر از تجهیزاتی میباشد که در بسیاری از سازمانها به عنوان تجهیز ارتباطی برای ارتباط شبکههای LAN (local area network) و WAN (Wide Area Network) استفاده میشود و ارتباط دو یا چند شبکه را بر قرار میکند این تجهیز عملیات مسیریابی را انجام میدهند.
نمای جلو و عقب روتر (Router)
سوال شماره 25 :کامپیوتر سرویس دهنده (server) چیست ؟ (5 دقیقه )
نمای خارجی سرور
سرور ترکیبی از سخت افزار کامپیوتری و سیستم عامل است که منابع مختلفی مانند رم، فضای ذخیرهسازی، پردازنده و … را برای کاربران آماده می کند. می توان گفت سرور ، کامپیوتری است با هاردها و رم ها و پاورهای زیاد و قدرتمند که قابلیت روشن بودن در طولانی مدت و از کامپیوترهای دیگر درخواست سرویس را دریافت میکنند و به آن کامپیوترها سرویسی که درخواست شده است را ارائه میدهند در اصل هدف از استفاده سرور به اشتراک گذاشتن منابع سخت افزاری و نرم افزاری سرور به کاربر ها می باشد سرورها از پیدایش شان تا کنون تغییرات زیادی داشتهاند. تفاوت سرورها در طراحی ظاهری آنها و ترکیب سختافزارهای داخل آن است. ظاهر سرورها در نحوه قرار گیری آنها در فضای داخل رک تاثیرگذار است و این رک در اتاق سرور قرار می گیرند.از آنجایی که سرورها دارای نقش و وظیفه اصلی در شبکه هستند باید همواره از اطلاعات آنها بک آپ (Back Up) گرفت و یا در فضایی دیگری خارج از سرور اطلاعات را ذخیره کرد.
مزیت استفاده از سرور در ساختار شبکه
- طراحی مخصوص کار مداوم :بر خلاف کامپیوترهای شخصی، سرورها به گونهای طراحی شدهاند تا برای مدت زمانهای طولانی و بدون وقفه کار کنند (مثلاً چند سال مداوم بدون خاموشی) به همین دلیل قطعات استفاده شده در آنها نیز با کیفیتتر و مقاومتر هستند. همچنین سیستم خنککننده مناسبتری نیز برای آنها تدارک دیده شده است در نتیجه این محصولات با مشکل حرارت زیاد (البته شرایط محیطی استاندارد) مواجه نیستند.
- سازگاری قطعات داخلی با یکدیگر :یکی از نقاط قوت سرورها نسبت به کامپیوترها هماهنگی و سازگاری قطعات داخل آنها با یکدیگر است. سازندگان سرور برای هر قطعه تستهای کنترل کیفی سختگیرانهای متناسب با وظایفی که سرور برای آن طراحی شده است در نظر میگیرند و از سازگاری تمامی قطعات با یکدیگر اطمینان مییابند. اما این شرایط در خصوص قطعات مختلف از سازندههای مختلف، که در یک کیس مونتاژ میشوند وجود ندارد. گاهی ممکن است یک مادربورد و کارت گرافیک حتی از یک سازنده مشترک نیز با یکدیگر سازگار نباشند
- پردازندههای مخصوص :پردازندههای سرور (عموماً سری زئون) با مدلهای مخصوص کامپیوترهای معمولی متفاوت هستند. این پردازندهها نسبت به پردازنده دسکتاپِ همرده، از حافظه کش بالاتری برخوردارند که این ویژگی باعث افزایش سرعت پردازش و عملکرد پردازنده میشود.
- رمهای مخصوص :سرورها دارای حافظه و رمهای بسیار سریعی هستند که اثرگذاری بالایی در کارآیی سرور دارند.
- قابلیت اتصال Hot یا Hot Plug :یکی از مزایای خاص سرورها، امکان نصب یا جداسازی قطعاتی مثل هارد یا منبع تغذیه هنگام روشن بودن سرور است. این قابلیت کمک می کند تا بدون ایجاد وقفه در عملکرد شبکه امکان انجام تغییرات مورد نظر در سرور میسر گردد
- قابلیت Raid : یکی از اصلیترین تفاوتهای سختافزاری بین سرورها و کامپیوترهای شخصی ساختار هاردهاست. برخلاف کامپیوترهای شخصی سرورها دارای چندین هارد هستند اما این هاردها به گونهای تنظیم میشوند که به عنوان یک هارد دیده شوند. به این حالت RAID (Redundant Array of Inexpensive Disks) گفته می شود. این قابلیت برای محافظت از سرورها در برابر خرابی یکی از هاردها که اطلاعات مهم سازمان را در معرض خطر قرار میدهد، استفاده میشود. اگر یک هارد در آرایش یک Raid از کار بیفتد، به معنی از بین رفتن اطلاعات داخل آن هارد نیست زیرا دیگر هاردهای موجود در آن RAID کماکان حاوی اطلاعات خواهند بود.
سوال شماره 26 : مرکز داده Data Center چیست ؟ (3 دقیقه )
در دههی 1990 میلادی با به وجود آمدن مفهوم اینترنت كه به سادگی امكان به اشتراك گذاشتن فایل در اینترنت را برای كاربران فراهم می کرد، روز به روز بر تعداد كاربران اینترنت که از این سرویس استفاده میکردند افزوده شد. با بالا رفتن حجم فایل و ساده بودن انتشار اطلاعات در اینترنت، مفاهیم تجاری مثل مغازه های انلاین یا خرید انلاین به وجود آمد در نتیجه حجم و پردازش اطلاعات زیاد شد در چنین شرایطی هر سازمانی تصمیم به راه اندازی سایت های اینترنتی گرفته که به کمک آن، خدمات خود را به مشتریان از طریق اینترنت و بدون نیاز به حضور آنها در محل شرکت یا سازمان مورد نظر ارائه نمایند. از طرفی راه اندازی چنین سرویسی نیازمند تامین تجهیزات گران قیمت، استخدام نفرات متخصص و صرف هزینه بالا می باشد در چنین موقعیتی وجود مراکزی که این دستگاه ها در آن قرار بگیرد احساس میشد این مراکز تحت عنوان Data Center یا مركز داده نامیده میشود (لازم به ذکر میباشد که فقط افرادی که سایت دارند از این سرویس استفاده نمیکنند و فضای دیتاسنتر به طور خلاصه فضایی برای نگهداری تجهیزات میباشد)
Data Center ها با در اختیار داشتن خطوط پر سرعت اینترنت ، سرورهای قوی ، تجهیزات پیشرفته تامین برق ، تهویه مطبوع و متخصصین فنی فضایی را ایجاد کردهاند که پاسخگوی این نیاز که تجهیزات در آن محل قرار گیرند میباشند برخی شركت های بزرگ نیز با توجه به نیاز خود، اقدام به اجاره كردن یك سرور در دیتاسنتر می نمایند و آن را از راه دور ( Remote ) با ابزارهای خاص كنترل می کنند. به طور خلاصه برای تعریف مرکز داده میتوان گفت:
Data Center به مجموعهای از سرویس دهنده ها، زیرساختهای ارتباطی ، امنیتی و تجهیزات مورد نیاز شبکه گفته میشود که برای ارائه، نگهداری و پشتیبانی از سرویسهای تحت شبکه استفاده میشود.
نمای کلی از مرکز داده (Data Center)
سوال شماره 27 : رک چیست و چه کاربردی در شبکه دارد (Network Rack) ؟ (40 ثانیه )
از عمومی ترین تجهیزات زیر ساخت شبکه های کامپیوتری ، رک ها می باشند . رک محفظه فلزی است که جهت نگهداری و محافظت از تجهیزات مختلف شبکه مانند کابل ، سوئیچ ، پچ پنل ، سرور ،تجهیزات مخابراتی ، ups مورد استفاده قرار می گیرد.
تجهیزاتی که در داخل رک ایستاده قرار میگیرد.
سوال شماره 28 : رکها بر حسب نوع به چند گروه تقسیم میشوند ؟ (10 ثانیه )
رکها بر حسب نوع نصب به دو گروه اصلی زیر تقسیم می شوند :
- رک های دیواری
- رک های ایستاده
سوال شماره 29 :کابل کواکسیال Coaxial Cable چیست ؟ (40 ثانیه)
در بعضی از شبکه مثل IP TV از این کابلها زیاد استفاده میشود و کابلهای Coaxial را میتوان جزء این دسته تقسیم بندی کرد از این نوع کابل ها بر روی آنتنهای خانگی نیز استفاده میشود این کابل ها به سه دسته تقسیم میشود
نمایش کابل Coaxial و کانکتورهای آن
سوال شماره 30 : کابلهای زوج به هم تابیده شده Twisted-Pair Cable چیست ؟ (1 دقیقه)
STP (Shield Twisted Pair) : بدین صورت که یک Shield به دور این کابلها تنیده شده است و باعث جلوگیری نویز میباشد و این مدل کابلها نسبت به کابلهایی که Shield ندارند گرونتر میباشد و در داخل ساختار شبکه کمتر استفاده میشود.
Shield Twisted Pair
UTP (Unshielded Twisted Pair) : این مدل کابلها Shield ندارند و نسبت به کابلهایی که Shield دارند ارزانتر میباشند و امروزه بیشتر استفاده میشود.
Unshielded Twisted Pair
برای مشاهده 70 پرسش و. پاسخ باقیمانده فایل PDF رایگان آموزش نتورک پلاس را دانلود نمائید.
نظرات
به عنوان اولین نفر، نظر خود را بنویسید!